Koulutuksen sisältö
Ota lääkinnällisen ohjelmistosi elinkaari ketterästi haltuun.
Lääkinnällisten ohjelmistotuotteiden kehittämisessä käytettävät standardit kuvaavat tuotekehityksen pitkälti vesiputousmaisena mallina. Ohjelmistoteollisuus on kuitenkin jo aikaa sitten siirtynyt ketteriin menetelmiin, joilla on todettu olevan positiivinen vaikutus sekä tuottavuuteen että laatuun.
Koulutuksessa tutustutaan ohjelmistosuunnitteluun liittyviin vaatimuksiin ja siihen, kuinka näitä kannattaa soveltaa ketterän tuotekehityksen elinkaarimallissa – suunnittelusta tuotteen validointiin sekä julkaisun jälkeiseen seurantaan.
Lisäksi esitellään mitä tulee ottaa huomioon, kun ohjelmistotuotteen valmistaja hyödyntää olemassa olevaa ohjelmistoa (Legacy Software) tai kolmannen osapuolen ohjelmistoja (SOUP).
Koulutuksen käytyäsi
- Ymmärrät lääkintälaiteasetuksen (EU 2017/745, MDR) sekä lääkintälaitteisiin ja ohjelmistoihin liittyvien standardien (IEC 62304, IEC 82304, ISO 13485) periaatteet sekä niiden vaikutuksen sovelluskehitykselle
- Ymmärrät IEC 62304:n mukaisen ohjelmistojen luokittelun, sen asemoinnin tuotestrategiassa ja sitä seuraavat dokumentaatiovaatimukset
- Osaat soveltaa alan vaatimuksia ketterään tuotekehitykseen (Scrum, Agile, SAFe)
- Ymmärrät, miten olemassa olevaa ohjelmistoa (Legacy software) käytetään
- Ymmärrät, miten kolmannen osapuolen ohjelmistoa (SOUP) käytetään
Ilmoittautumiseen
Kenelle koulutus on suunnattu
Koulutus on suunnattu yrityksille, jotka ovat valmistelemassa lääkinnällisen ohjelmistotuotteen tuotekehitysprojektia tai ovat sellaisen käynnistäneet. Se soveltuu tuotekehityksen avainhenkilöille: esimerkiksi teknologiajohtajille, hankepäälliköille, tuoteomistajille, scrum mastereille, ohjelmistokehittäjille sekä laadun ja sääntelyn parissa työskenteleville.
Ajankohta
Keskiviikko 23.3.2022 klo 9:00-11:30
Tämä koulutus on itsenäinen osa Terveysteknologiakiihdyttämö -koulutuskokonaisuutta. Lue lisää koulutuskokonaisuudesta ja ilmoittaudu mukaan täällä!
Ilmoittautuminen ja käytännöt
Ilmoittautuminen sulkeutuu tapahtumaa edeltävänä päivänä klo 16.00. Webinaari järjestetään Teamsin kautta. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki ilmoittautumisen sulkeuduttua. Linkki on henkilökohtainen, eikä sitä saa jakaa eteenpäin. Webinaarin esityskieli on suomi.
Webinaarin jälkeen koulutusmateriaali ja linkki webinaaritallenteeseen toimitetaan sähköpostilla. Tallenne on katsottavissa kuukauden ajan webinaarin toteutuksesta.
Hinnoittelu ja maksutavat
Huomioithan, että perushinta koskee yksittäisiä tai kahden henkilön ilmoittautumisia. Tarjoamme ryhmäalennuksen 3-10 hengen ryhmille samasta organisaatiosta: valitse ilmoittautumisvaihtoehdoksi “Ryhmä” hyödyntääksesi edun. Jos organisaatiostanne olisi tulossa yli 10 hengen ryhmä, ota yhteyttä events@clinipower.fi.
Maksutapoina verkkokaupassa ovat lasku sekä verkkopankki- ja luottokorttimaksut.
Kouluttajat